Rahkasämpylät

Nämä pehmeät rahkasämpylät kuuluvat ehdottomasti suosikkeihini! Rahka pehmeyttää mukavasti makua. Teen yleensä taikinasta niin löysää, että nostelen sen suoraan astiasta leivontalastan avulla pellille. Toki taikina voi olla jämäkämpääkin, jolloin kauniiden, pyöreiden sämpylöiden leipominen onnistuu paremmin.

Ainekset:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 muna
1 tlk rahkaa
1 tl suolaa
½ rkl hunajaa
7-8 dl vehnäjauhoja
25 g margariinia

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita joukkoon muna, rahka, mausteet sekä osa jauhoista.
2. Alusta taikina kimmoisaksi ja lisää joukkoon pehmeä margariini.
3. Anna taikinan kohota.
4. Nostele taikinasta sämpylänokareet suoraan pellille tai tee taikinasta tanko ja jaa se noin 12 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi.
5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s