Katkarapupiirakka

Tämä katkarapupiirakka oli opiskeluaikojen ehdoton suosikki! Tosin piirakkaa tarjoiltiin vain erikoistilaisuuksissa. Reseptin sain silloiselta vuokraemännältäni – kiitos vielä siitä!

Pohja:
125 g margariinia
¾ dl perunamuusijauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
200 g katkarapuja
1 tlk kermaviiliä
2 kanamunaa
1 nippu hienonnettua tilliä
½ tl sitruunapippuria
2 dl juustoraastetta

1. Sekoita jauhot ja perunamuusijauhe pehmeän margariinin joukkoon.
2. Lisää sekaan kylmä vesi, taikinasta jää hieman löysä.
3. Taputtele taikina piirakkavuoalle.
4. Valuta vesi sulatetuista katkaravuista.
5. Sekoita kananmunat kermaviilin joukkoon, lisää mausteet, katkaravust sekä puolet juustoraasteesta.
6. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
7. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

One thought on “Katkarapupiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s