Burgundinpata

Paukkupakkasten ruokaa parhaimmillaan – burgundinpata! Pataa tulee malttaa hauduttaa riittävän pitkään, jotta lihoista tulee ihanan mureita.

Ainekset:
500 g naudanlapaa tai -etuselkää
öljyä ja voita paistamiseen
3 keskikokoista sipulia
rasia tuoreita herkkusieniä
1 tlk tomaattipyreetä
1 ½ tl suolaa
mustapippuria
n. 5 dl punaviiniä
tuoretta yrttiä esim. timjamia

1. Pilko liha kuutioiksi ja paista pinta kauniin ruskeaksi.
2. Lisää joukkoon lohkotut sipulit, kuoritut ja pilkotut porkkanat sekä herkkusienet, jotka voivat olla kokonaisia, jos ovat pieniä.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tomaattipyree sekä viini ja tuoreyrttinippu.
4. Hauduta pataa noin 3-4 tuntia 160 asteisessa uunissa. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa viiniä tai vettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s