Kuhakeitto

Herkullinen kalakeitto-ohje, joka tuli minulle tutuksi, kun olin opiskeluaikana kesätöissä Bengtskärin majakalla. Vaikka tätä keittoa söi kesällä lähes joka päivä, niin silti siihen ei kyllästynyt. Keiton voi tehdä myös muustakin kalasta kuin kuhasta. Kuhan lempeä maku sopii tähän kuitenkin erinomaisesti.

Ainekset 4 henkilölle:
1 l vettä
½ rkl merisuolaa
noin 10 mustapippuria
2-3 porkkanaa
1 sipuli
4-5 perunaa
noin 300 g kuhaa
2-3 rkl hienonnettua tilliä
1 dl kermaviiliä
1-2 dl ruokakermaa
1 rkl voita
1 rkl sitruunanmehua

1. Kuori ja pilko sipuli, porkkanat ja perunat. Laita suoalla, pippurilla ja hienonnetuilla tillinvarsilla maustettuun veteen kiehumaan.
2. Kun perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä, lisää noin puolentoista sentin paksuisiksi paloiksi paloiteltu kuha.
3. Keitä noin 10 minuuttia. Ota erilliseen astiaan noin desin verran keitinlientä ja lisää joukkoon ruokakerma sekä kermaviili, sekoita huolella.
4. Lisää seos kalakeiton joukkoon varovasti sekoittaen, sillä kuhat murenevat helposti. Lisää joukkoon, sitruunanmehu, voi sekä loput tillistä.
5. Kiehauta ja tarkista maku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s