Sienipiirakka

Nyt on juuri oikea aika valmistaa sienipiirakkaa. Tämä piirakka maistuu hyvälle tuoreilla sienillä valmistettuna, mutta myös suolasienet sopivat tähän piirakkaan hyvin. Tomaatit piirakan pinnalla antavat sille raikkaan maun.

Pohja:
100 g margariinia
1 prk kermaviiliä
2 ½ – 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Täyte:
noin 4 dl sieniä (kanttarelleja, suppilovahveroita, suolasieniä)
yksi sipuli
tilkkanen kermaa
suolaa
pippuria
3 – 4 tomaattia
noin 2 dl juustoraastetta

1. Sekoita hieman pehmenneen margariinin joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe haarukalla painellen.
2. Lisää joukkoon kermaviili ja suola. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Painele taikina piirakkavuoalle.
3. Paista sienet voissa täytettä varten, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kerma.
4. Laita täyte pohjan päälle. Asettele pinnalle viipaloidut tomaatit sekä juustoraaste.
5. Paista 200 °c:ssa noin puoli tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s