Pasteis de nata

Ystävien Portugalin matkan tuliaisena sain pasteis de natan reseptin, jota piti heti päästä kokeilemaan. Hyviä ja oikean makuisia tuli!🙂

Pohja:
125 g margariinia
2 dl jauhoja
½ dl kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte:
3 dl kermaa
2 tl jauhoja
1 ¼ dl sokeria
4 munankeltuaista
muutama suikale sitruunankuorta
kanelitanko
vanilijatanko tai vanilijasokeria (jos käytät vanilijasokeria, niin vähennä sokerin kokonaismäärää)

1. Sekoita haarukalla vehnäjauhot ja suola pehmeän margariinin joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita täytettä varten kerma, jauhot, sokeri ja mausteet kattilassa.
3. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes seos alkaa hieman jähmettyä. Lisää joukkoon voimakkaasti sekoittaen keskenään sekoitetut keltuaiset.
4. Anna kiehua hiljalleen kunnes seos on kiisselimäistä, jäähdytä.
5. Painele taikina voidelluille vuoille ja kaada täyte päälle.
6. Paista 225°c:ssa noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s