Kaalipiirakka

Isoäidin ohjeella tehdyssä kaalipiirakassa maistuu suolainen kuori ja makea kaali. Tee ja kaalipiirakka kuuluvat ehdottomasti sateiseen syysiltaan!

Taikina:
250 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl kylmää vettä
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
pieni kaali
voita/ öljyä paistamiseen
suolaa
siirappia

1. Pilko kaali pieniksi suikaleiksi ja hauduta pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja siirapilla. Täytteessä saa olla melko runsaasti makua, sillä uuni vie osan mausta.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe haarukalla pehmeän margariinin joukkoon.
3. Lisää kananmuna sekä kylmä vesi, sekoita tasaiseksi.
4. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan.
5. Jaa taikina kahteen ja kauli molemmat palat noin uuninpellin kokoisiksi levyiksi.
6. Levitä kaalit toisen levyn päälle ja nosta toinen levy kanneksi, painele reunat huolella yhteen ja pistele haarukalla reikiä kanteen.
7. Paista 200°c:ssa noin 35 minuuttia.

One thought on “Kaalipiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s