Kuusenkerkkäsiirappi

Isoäidin respetin mukaan valmistetussa kuusenkerkkäsiirapissa maistuu mukavasti metsä!

Ainekset:
8 l kuusenkerkkiä
1-1 ½ kg sokeria
vettä

1. Huuhtele kuusenkerkät huolella ja kaada sen jälkeen niiden päälle niin paljon vettä, että kerkät juuri peittyvät. Anna liota yön yli.
2. Keitä kerkät liotusvedessä, kunnes kerkät muuttuvat pehmeiksi ja alkavat irrota, noin kaksi tuntia.
3. Siivilöi keitinliemi. Liemi on tässä vaiheessa vaaleanvihreän ja melko likaisen väristä.
4. Lisää joukkoon sokeri ja keitä vielä noin kaksi tuntia, kunnes neste alkaa muuttua siirappimaiseksi.
5. Säilö viileässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s