Marenkisitruunapiirakka

Herkullinen sitruunapiirakka, joka hurjasta sokeri-, kananmuna- ja voimäärästä huolimatta maistuu raikkaalta! Täyteenä oleva kreemi täytyy muistaa vatkata riittävän hyvin, sillä muuten paistamisen yhteydessä voi erottuu muista aineksista.

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
hippusellinen suolaa

Täyte:
6 kananmunaa
6 munankeltuaista
4 dl sokeria
6 sitruunan raastettu kuori ja mehu
250 g voita

Marenki:
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria

1. Sekoita jauho margariinin joukkoon haarukalla painelemalla. Lisää joukkoon sokeria ja suola sekä kananmuna. Älä vaivaa taikinaa liikaa, vaan sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Anna viilentyä jääkaapissa hetki.
2. Vatkaa munat, munankeltuaiset ja sokeri sekaisin kattilassa. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu.
3. Nosta kattila liedelle ja kehitä vatkaten, kunnes seos alkaa sakeentua. Lisää voi joukkoon pieninä nokareina.
4. Anna täytteen jäähtyä hetken. Esipaista torttupohjaa sillä aikaa  noin viisi minuuttia 200 asteessa.
5. Kaada täyte esipaistetutn pohjan päälle ja paista kunnes kreemi on jähemttynyt.
6. Anna piiraan jäähtyä ja nostele päälle marenki. Paista torttua sen aikaa, että marenki saa kauniin värin.

2 thoughts on “Marenkisitruunapiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s