Ruisnäkkileipä

Näkkileipää pitäisi tehdä itse useammin, niin hyvää se on! Tämä resepti vaatii kuitenkin hieman malttia, sillä taikinan pitää antaa tekeytyä yön yli.

Ainekset:
50 g hiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
9 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola.
2. Lisää joukkoon ensin ruisjauhot ja sitten vehnäjauhot.
3. Vaivaa kunnolla.
4. Anna taikin olla jääkaapissa vähintään 12 tuntia, voi olla yli vuorokaudenkin.
5. Jaa taikina kahteenkymmeneen palaseen.
6. Kauli palaset ohuiksi ja pistele haarukalla.
7. Paista 250° c:ssa noin 8 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s