Lipstikkakeitto

Lipstikka on minulle hieman tuntemattomapi yritti, mutta tämä keitto on kuulunut alkukesän suosikkeihin jo muutaman vuoden ajan. Lipstikan maku on melko voimakas, mutta sopii hyvin sipulin ja sinihomejuuston kanssa.

Ainekset:
3 isoa sipulia
1 rkl öljyä
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
1 ½ dl silputtuja lipstikan lehtiä
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
100 g sinihomejuustoa
mustapippuria
suolaa tarvittaessa

1. Pilko sipuli hienoksi ja kuullota öljy-voiseoksessa.
2. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kaada sipuleiden päälle kasvisliemi vähitellen koko ajan sekoittaen.
3. Anna kiehua jonkin aikaa.
4. Lisää lipstikka sekä kerma ja maito. Murenna joukkoon lopuksi sinihomejuusto.
5. Soseuta keitto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s