Toscanan tomaattipiirakka

Tämä tomaattipiirakka on kuulunut kestosuosikkeihin jo useamman vuoden ajan. Kiitos serkulle hyvästä reseptistä! Tätä piirakkaa on myös mukava syödä kesän Italian matkaa odotellessa.

Pohja:
125 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
100 g fetajuustoa
3-4 tomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl sinappia
1 rkl mannasuurimoita
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 ruukku basilikaa
suolaa
mustapippuria

1. Seikoita jauhot kylmän margariinin joukkoon ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikina piirasvuoalle ja sivele pohjan päälle sinappi. Ripottele pinnalle mannasuurimot.
3. Kuutioi tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, laita pohjan päälle.
4. Lisää feta tomaattien päälle.
5. Sekoita kerma ja kananmunat, lisää joukkoon pilkottu basilika, suola ja mustapippuri. Suolaa ei tarvitse kovin paljoa, sillä fetajuusto on melko suolaista.
5. Paista 200°c:ssa noin puoli tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s