Burgundinpata

Vielä näin kevättalvella mehevät ja täyteläiset pataruoat maistuvat hyviltä. Tässä burgundinpadassa on tuhti maku, jota perunamuusi mukavasti taittaa.

Ainekset:
400 g naudan etuselkää
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rasia herkkusieniä
2-3 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
muutama laakerinlehti
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia

1. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi ja paista kevyesti pannulla. Kaada liha uunipataan ja huuhtele pannu vedellä, kaada vesi lihojen päälle.
2. Paista pekoni ja lisää pataan.
3. Kuori ja pilko sipuli ja paista pannulla, lisää joukkoon tomaattipyre sekä tilkka vettä.
4. Kuori ja pilko porkkanat sekä tarvittaessa halkaise herkkusienet, lisää pataan muiden ainesten kanssa.
5. Kaada pataan lihaliemi sekä punaviini, lisää mustapippuri, laakerinlehdet sekä tarvittessa suolaa. Lisää joukkoon myös tuore timjami.
6. Kypsennä uunissa 150°C, noin kolme tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s