Patonki

Tästä patongista tulee sitä parempi mitä pidempään taikinan antaa kohota. Taikina kannattaa jättää myös mahdollisemman löysäksi.

Taikina:
6 dl vettä
½ pakettia hiivaa (25 g)
2 tl suolaa
10-12 dl jauhoja

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukoon suola.
2. Lisää jauhot ja vaivaa taikina huolella. Jätä taikina mahdollisimman löysäksi.
3. Peitä taikina pyyhkeellä ja anna nousta ainakin kaksi tuntia.
4. Kaada taikina leivontapöydälle ja leikkaa kahteen. Muotoile patongeiksi, mutta älä enää vaivaa, jotta ilmakuplat säilyvät.
5. Paista 250°c noin 15 minuuttia, minkä jälkeen laske uunin lämpötila 150°c ja paista vielä noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s