Herkkusämpyät

Tämä sämpyläresepti on paras perussämpyläresepti! Onnistumisen takaa riittävän löysä taikina sekä riittävän kuuma uuni paistettaessa.

Ainekset:
5 dl vettä
1 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 ½ grahamjauhoja
10 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon suola ja hunaja.
2. Sekoita joukkoon grahamjauhot sekä vehnäjauhot. Vaivaa taikina huolella, mutta jätä löysäksi.
3. Anna kohota liinan alla mielellään yli tunnin.
4. Kaada taikina leivontapöydälle ja leikkaa taikinasta haluamiasi kokoisia sämpylöitä, älä vaivaa enää.
5. Paista 250°c noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s