Karjalanpaisti

Talvella pataruoat ovat mitä parhaita ja kaiken lisäksi helppoja valmistaa! Perinteisestä karjalanpaistista tulee erityisen hyvää, kun joukkoon lisää muutaman hillosipulin, sieniä ja smetanaa.

Ainekset:

400 g karjalanpaistilihaa
2 kpl sipulia
2-3 kpl porkkanoita
noin 10 kpl tuoreita herkkusieniä (sienien koosta riippuen)
10-15 kpl hillosipuleita
1 prk smetanaa
suolaa
pippuria
2 dl vettä
lihaliemikuutio

1. Paista lihoja kevyesti pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita lihat, pilkotut porkkanat ja sipulit uunipataan. Kaada päälle vesi sekä murennettu lihaliemikuutio.
3. Kypsennä uunissa 175 °c:ssa noin kaksi tuntia. Lisää hillosipulit ja smetana, kypsennä vielä hetki.

Lihapata sopii hyvin tarjottavaksi perunamuusin kanssa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s