Sitruunapiiras

Tämä piiras on todella helppo valmistaa! Raikkaan makuinen piirakka, jonka kanssa voi tarjota vaikka mansikkakastiketta,  mutta on hyvää sellaisenaankin. Piiraan täytyy antaa kuitenkin jäähtyä täysin ennen tarjoamista.

Pohja:

150g   margariinia
2 ½ dl jauhoja
½ dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Täyte:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
yhden sitruunan raastettu kuori
5-6 rkl sitruunanmehua
tomusokeria

  • Mittaa margariini ja sokeri kulhoon, sekoita haarukalla ryynimäiseksi seokseksi.
  • Lisää sokeri ja vanilijasokeri.
  • Painele taikina puolikkaan uuninpellin kokoiselle vuoalle ja esikypsennä 200°c noin 15 minuuttia.
  • Vatkaa tällä välin munat ja sokerit paksuksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon vehnäjauhot, raastettu sitruunankuori sekä sitruunanmehu.
  • Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia.
  • Sitruunatäyte saa olla vielä löysää, kun otat piiraan pois uunista.
  • Ripottele lämpimän piirakan päälle teesiivilällä tomusokeria, tomusokeria saa olla runsaasti noin ½ desiä.
  • Anna piiraan jäähtyä täysin ja leikkaa sopivan kokoisiksi palaisiksi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s